Blog o knihách, jenž je určen nejen pro knihomoly...

sobota

Deník fejsbukové matky - Lucie Nachtigallová

28/30

Deník fejsbukové matky

Lucie Nachtigallová

Obálka knihy
Toužíte si přečíst knihu zachycující nejen životní okamžiky a rodinné zážitky, ale třeba i nějaké vzpomínky na politickou a sociální situaci nejen u nás, ale i v zahraničí? Prostřednictvím této recenze bych vám ráda představila titul, jenž toto vše do puntíku plní a ještě se u něj úžasně pobavíte.

Úžasný a nevšední titul nesoucí název Deník fejsbukové matky vydalo v roce 2016 nakladatelství Omega.

Čím je kniha tak nevšední a výjimečná? V knize nenajdete obyčejný děj, nehledejte za tím žádný příběh, nebo třeba obyčejný životopis ženy závislé na facebooku, tak to vůbec není. Celá kniha je vedena formou facebookových statusů, všechny mají jedno společné, stručnost a hlavně kvanta humoru. Věřte tomu, že se budete smát od samého počátku až do konce. Kniha je naprosto luxusní záležitostí, kterou bych mohla doporučit naprosto každému.

Když jsem se při čtení pozastavovala nad některými statusy, říkala jsem si, že je autorka velice odvážná, že nechá své čtenáře až do takovéto míry nahlédnout do svého soukromí. Mnoho žen, jež zatím ještě děti nemají, pochopí, co je to za zápřah a maminky si naopak zavzpomínají na své peripetie, které prožívaly se svými potomky. Knihu bych však doporučila i mužům, aby si uvědomili, jak je občas ženský úděl těžký.

Autorka v knize některé peripetie zlehčuje a i z mrzuté skutečnosti dokáže učinit vtipnou záležitost, u níž se za pár let budou všichni aktéři „trhat smíchy“.

Nápad autorky hodnotím velice pozitivně. Není nic lepšího, než si vést kroniku svého vlastního mateřství a zároveň dětem zachytit okamžiky z jejich dětství. Na stránkách knihy nalezneme zážitky z let 2009–2011. Jsem velice zvědavá, zda autorka nechá vydat i další léta rodinného života. Našla jsem si její facebookové stránky a pravidelně si je pročítám a ráda bych si je časem osvěžila a připomněla na stránkách další knihy.

Co se týče obsahové a jazykové stránky knihy, musím ji pochválit, je prostě skvělá a člověk neshledá při čtení sebemenší chybičku. Vyzdvihnout musím obrazový doprovod. Fotky jsou krásné a vždy se úžasně hodí k danému statusu. Autorka téměř vše sepsala v ich-formě, ale v některých částech můžete objevit i prvky zpráv, či oznámení.

Moje celkové hodnocení bude velice pozitivní, četbu jsem si opravdu užila a často zavzpomínala. Ať už na již zmiňové události ze světa, ale i třeba na některé peripetie, kterými jsme si prošli, když vyrůstala naše teď již 13letá sestra. Je to prostě skvělá kniha, kterou ocení každá žena, ale věřím, že se nad jejími stránkami pobaví i muži. Za sebe hodnotím krásnými 100 %.

Za poskytnutí recenzního výtisku patří velké díky nakladateství OMEGA. Pokud vás recenze zaujala a rádi byste se pobavili nad nějakou čtivou knihou, která se čte velice rychle, pořídit si ji můžete zde.

Bibliografické údaje:
Žánr:                    Literatura česká
Rok vydání:         2016, 1. vydání originálu: 2016
Počet stran:         160
Nakladatelství:    Omega
Autor obálky:      Jiří Miňovský
Vazba knihy:       vázaná s přebalem
ISBN:                  978-80-7390-428-9

6 komentářů :

  1. Kniha mne neskutečně zaujala a velmi jsem si ji chtěla přečíst. Byla mi dokonce nabídnuta jako recenzní výtisk, ale nikdy nepřišla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak abych se přiznala, tak jsem měla také problém s doručováním, ale nakonec přišla a já jsem nesmírně šťastná, protože opravdu stojí za to. Mnohdy jsem se smála i hodně nahlas, takže ze mě museli mít sousedi radost :).

      Vymazat
  2. Děkuji, děkuji, děkuji. Recenze mě opravdu nakopla..právě nad druhým dílem prožívám velice slušnou tvůrčí krizi :) Lucka Nachtigallová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeee, děkuji za krásný komentář, jenž mi udělal opravdu velkou radost. Nebojte, krize časem uteče a druhý díl bude určitě také skvělý a co Vy víte, třeba ještě lepší než ten první. Stavím se do pomyslné fronty zájemců o knihu. Hlavu vzhůru a jak by řekl můj přítel: „To chce klid a nohy v teple.“ :) S pozdravem a velkými díky Iwik

      Vymazat
  3. Tak na tuhle knihu se musim podivat :-D

    OdpovědětVymazat